EventRunner 4 - QuickApp HC3

Systemfel
Medlem
Posts: 375
Joined: 14 Jan 2015, 01:02
7

forumadmin wrote: 10 Jan 2022, 15:09 Hur kan FIBARO veta namnet på kodanvändaren? Vart har du lagt in "Thomas" någonstans?
Användar namn typ du kan ju göra olika inloggningar för varje familje medlem.. i fibaro hc3
kör Hc3 och det fungerar bättre och bätttre sakta men säkert :D
forumadmin
Site Admin
Posts: 276
Joined: 10 Dec 2011, 11:43
10

Men hur har du knutit användaren till en specifik kod på ID lock?
forumadmin
Site Admin
Posts: 276
Joined: 10 Dec 2011, 11:43
10

Jag får inga error men inte heller någon info i loggen när jag låser/låser upp på olika sätt?
jang wrote: 01 Jan 2022, 18:59 Ok, förra posten blev inte helt rätt.
Har tittat på jompas gamla scen och tror det ska set ut såhär.

Code: Select all

  rule([[434:access => 
    local e = 434:access;
    post(#Lock{id=434,status=e.status,mode=e.type,name=e.name,slot=e.slotId_sh=true})
  ]])
  
  rule("#Lock{id=434,mode='Manual',status='Unlock'} => log('Lås öppet - manuellt')")
  rule("#Lock{id=434,mode='Manual',status='Lock'} => log('Låset  stängt - manuellt')")
  
  rule("#Lock{id=434,mode='Keypad',status='Unlock',slot=0} => log('Lås öppet med app')")
  rule("#Lock{id=434,mode='Keypad',status='Lock',slot=0} => log('Lås stängt med app')")
  rule("#Lock{id=434,mode='Remote',status='Unlock',slot=0} => log('Lås öppet RFID tag')")
  
  rule("#Lock{id=434,mode='Keypad',status='Unlock',slot='$_~=0'} => log('Lås öppet kod  av %s',env.event.name | 'unknown')")
Den första regeln postar om ett accessControlEvent på enklare form för de efterföljande reglerna.
Verkar vara 6 fall.
Manuellt stängt och öppet. Verkar vara om låset stänger sig automatiskt (?)
Keypad stängt och öppet med slotId=0 - om man stänger/öppnar med app. Verkar inte som man får användare då.
Remote öppet - om man låser upp med RFID. Verkar inte som man får användare då?
Keypad stängt och öppet med slotId>0 - om man stänger/öppnar med personlig kod. Här får man tydligen användare eller användarID.
Systemfel
Medlem
Posts: 375
Joined: 14 Jan 2015, 01:02
7

Byt alla 434 mot ditt id på ditt eget lås.. text 234 eller vad u nu kan ha
kör Hc3 och det fungerar bättre och bätttre sakta men säkert :D
Systemfel
Medlem
Posts: 375
Joined: 14 Jan 2015, 01:02
7

forumadmin wrote: 13 Jan 2022, 09:56 Men hur har du knutit användaren till en specifik kod på ID lock?
om man öppnar med appen i fibaro så visar den ju den användare som öppnar låset med fibaro appen så det visar ju sig så då men öppnar du med tag eller kod så blir det ju låsets användare där man får forska i hur man kan knyta det i hop med eventrunner..
kör Hc3 och det fungerar bättre och bätttre sakta men säkert :D
Systemfel
Medlem
Posts: 375
Joined: 14 Jan 2015, 01:02
7

Testade denna koden men får detta felmeddelande har jag glömt aktivera nått ??

Code: Select all

Util.triggerVar('time',5*60 )

  rule("RorelseSensorAllrum:breached & Bel_matbordet:isOff => Bel_matbordet:on")

  rule("Bel_matbordet:isOn & Bel_matbordet:manual >= 0 => time=00:10:00")

  rule("trueFor(time,RorelseSensorAllrum:safe) =>  Bel_matbordet:off ;time=00:05:00")


felmedelande / error

[2022-01-31] [20:52:48] [ERROR] [QUICKAPP695]: in Rule:93[trueFor(time,RorelseSensorAllrum:safe) => Bel_matbordet:off ;time=00:05:00]: {"msg":"Error executing instruction:'["trueFor",2]'","ERR":true,"err":"./include/EventRunner.lua:1929: attempt to perform arithmetic on a nil value (local 'time')","src":"Rule:93[trueFor(time,RorelseSensorAllrum:safe) => Bel_matbordet:off ;time=00:05:00]"}
kör Hc3 och det fungerar bättre och bätttre sakta men säkert :D
jang
Medlem
Posts: 386
Joined: 05 Jan 2014, 00:44
8
Location: Stockholm

Svarade också i main forum.
Det ska vara Util.defTriggerVar
Systemfel
Medlem
Posts: 375
Joined: 14 Jan 2015, 01:02
7

jang wrote: 31 Jan 2022, 23:16 Svarade också i main forum.
Det ska vara Util.defTriggerVar
Tack :9
kör Hc3 och det fungerar bättre och bätttre sakta men säkert :D
forumadmin
Site Admin
Posts: 276
Joined: 10 Dec 2011, 11:43
10

Gällande ID LOCK - detta är vad som hamnar i loggen när man använder kod för att låsa upp

Code: Select all

[15.02.2022] [14:51:13] [DEBUG] [QUICKAPP42]: Incoming trigger2:{"type":"device","value":false,"id":41,"old":true,"property":"value"}
[15.02.2022] [14:51:13] [DEBUG] [QUICKAPP42]: Incoming trigger2:{"type":"device","value":0,"id":41,"old":255,"property":"secured"}
[15.02.2022] [14:51:13] [DEBUG] [QUICKAPP42]: Incoming trigger2:{"type":"device","value":{"type":"Keypad","description":"ZTX_ACCESS_CONTROL_EVENT_KEYPAD_UNLOCK_OPERATION","id":41,"name":"","slotId":60,"status":"Unlock"},"id":41,"property":"accessControlEvent"}
[15.02.2022] [14:51:14] [DEBUG] [QUICKAPP42]: [{"type":"Keypad","id":41,"status":"Unlock","slotId":60,"description":"ZTX_ACCESS_CONTROL_EVENT_KEYPAD_UNLOCK_OPERATION","name":""}]>>'Rule:1[41:access => ...]'
[15.02.2022] [14:51:14] [TRACE] [QUICKAPP42]: Posting {"type":"Lock","id":41,"mode":"Keypad","name":"","slot":true,"status":"Unlock"} at [Timer:14:51:14]
[15.02.2022] [14:51:14] [DEBUG] [QUICKAPP42]: [{"type":"Lock","id":41,"status":"Unlock","mode":"Keypad","slotId":"$_~=0"}]>>'Rule:7[#Lock{id=41,mode='Keypad',status='Unlock',slotId='$_~=0'} => log('Lås öppet ko...]'
[15.02.2022] [14:51:14] [TRACE] [QUICKAPP42]: Lås öppet kod  av unknown
forumadmin
Site Admin
Posts: 276
Joined: 10 Dec 2011, 11:43
10

Hej igen,
Vill ha notis på när ytterdörren varit olåst i 10 min. Det går bra att få det via e-post med med push så returnerar den "false"?

Code: Select all

[18.02.2022] [12:26:44] [DEBUG] [QUICKAPP143]: [true]>>'Rule:12[trueFor(00:10,IDLOCK:isUnlocked) => Phone:msg=log('Ytterdörr öppen i 10 minute...]'
[18.02.2022] [12:26:44] [TRACE] [QUICKAPP143]: Ytterdörr öppen i 10 minuter!
[18.02.2022] [12:26:45] [DEBUG] [QUICKAPP143]: fibaro.call(155,"sendGlobalPushNotifications","Ytterdörr öppen i 10 minuter!","false") => nil
[18.02.2022] [12:26:45] [DEBUG] [QUICKAPP143]: fibaro.call(156,"sendGlobalPushNotifications","Ytterdörr öppen i 10 minuter!","false") => nil
jang
Medlem
Posts: 386
Joined: 05 Jan 2014, 00:44
8
Location: Stockholm

förstår inte riktigt - vill du ha ett email istället?
rule("2:email = log('TEST')")
skickar email till användare 2
Systemfel
Medlem
Posts: 375
Joined: 14 Jan 2015, 01:02
7

Hej är det någon som vet hur man kollar batteri status på sina enheter tex en fibaro motion sensor som skickar ett meddelande . då appen inte visar batteri status är under en nivå tex 10 procent tex

sökte lite på fibaros forum

hittade en kod där och trixade till den lite granna Verkar fungera

Code: Select all

devices = {114,719,117,729,173,426,643,710,716,164,415,95,337,732,399,197,320,223,69,81,86,516,738}   ---  id på sensorerna 
battLevel = 15
rule([[#device{id=devices,property='batteryLevel',value="$batt"} & batt < battLevel => 
     device = env.event.id; 
    Mobil:msg = log("Det är bara %s%% batteri kvar i '%s' Hittar den i rum: %s",batt,device:name,device:roomName)   
]])
--- startar upp varje gång Eventrunner startas om 
rule("for _,d in pairs(devices) do post(#device{id=d,property='batteryLevel',value=d:bat}) end")

---- kontrollerar om  batteriet är nästan slut   
battLevelmax = 190
rule([[#device{id=devices,property='batteryLevel',value="$batt"} & batt >= battLevelmax => 
     device = env.event.id;
     Mobil:msg = log("Akut !! Måste byta batteri I '%s' Hittar den i rum: %s",device:name,device:roomName)  -----ändra till ditt mobil id 
]])
Batteri level max är för att jag märkte att fibaro batteri funktion kan i bland flippa ur om batteriet är på 0 procent och då visar den 255 % batteri så gjorde en som reagerar på allt över 190% . Man kan säkert snygga till koden så man får en kod men kände detta får duga för stunden ...
kör Hc3 och det fungerar bättre och bätttre sakta men säkert :D
Stefan
Ny medlem
Posts: 13
Joined: 03 Feb 2014, 19:11
8

Hej Kör ER på HC3 och det fungerar väldigt bra. Men nu ser jag inte koden när jag öppnar upp i edit mode. Vad har jag gjort för fel? Det är helt tomt
Stefan
User avatar
RH_Dreambox
Z-Wave Kung
Posts: 1183
Joined: 03 Jan 2015, 16:49
7
Location: Vegby
Contact:

Stefan wrote: 13 Mar 2022, 08:55 Hej Kör ER på HC3 och det fungerar väldigt bra. Men nu ser jag inte koden när jag öppnar upp i edit mode. Vad har jag gjort för fel? Det är helt tomt
Stefan
Kolla menyn till vänster att det är filen "Main" som du har valt att visa. Det är där som dina regler ligger.
Main.png
Min gamla ombyggda HC2 har fått ett nytt liv och min HC3 är nu nedkopplad.
HC2 med Home Assistant har blivit en riktig Game Changer och nu har jag hemautomatik på riktigt.
https://www.zwaveforum.se/viewtopic.php?t=7087
Stefan
Ny medlem
Posts: 13
Joined: 03 Feb 2014, 19:11
8

Puh Jag blev lite orolig där.
Tack så mycket
Systemfel
Medlem
Posts: 375
Joined: 14 Jan 2015, 01:02
7

Hej har en fundering finns det något sätt att kolla om en jordfels brytare löst ut ? Har delat upp huset lite så där är ström hela tiden till nätverk mm den har egen jordfelsbrytare. men har en jordfels brytare som går till större delen av huset och tänkte om man kunde med hjälp av någon polning till någon puck att det är ström fram tlll någon belysnings puck . om strömen går så ska eventrunner skicka ett meddelande till mobilen att strömen kan gått i huset tex.. Någon som har en vettig i de på detta har lite torka just nu ..
kör Hc3 och det fungerar bättre och bätttre sakta men säkert :D
Systemfel
Medlem
Posts: 375
Joined: 14 Jan 2015, 01:02
7

Vilken version är det nu på eventrunner x80 får jag fram ? använder qa updater men den vill inte riktigt uppdatera

fungera inte detta längre ?

Code: Select all

 rule("Util.checkForUpdates()")
 rule("@{catch,17:05} => Util.checkForUpdates()")
 rule("#File_update{} => log('New file version:%s - %s',env.event.file,env.event.version)")
 rule("#File_update{} => ThomasMobil:msg='EventRunner 4 är uppdaterad med ny vaersion'")
 rule("#File_update{} => Util.updateFile(env.event.file)")
kör Hc3 och det fungerar bättre och bätttre sakta men säkert :D
jang
Medlem
Posts: 386
Joined: 05 Jan 2014, 00:44
8
Location: Stockholm

Det sättet att uppdatera fungerar inte längre.
Det funkade ganska bra men när jag pushade en version men buggar i (det händer ;) ) så blev det problem för alla när ER kraschade mitt i natten...

Sättet som används nu sedan i höstas är att man installerar en annan QA - QAUpdater och man använder den för att uppdatera EventRunner4.
Fördelen med en separat QA för att göra jobbet är att man kan "rulla tillbaka" till en tidigare version om det skulle gå fel.
Om man uppgraderar en tidigare EventRunner (äldre än 6mån) så måste den heta ngt med EventRunner för att QAUpdater ska hitta den. Nyare EventRunner QAs
hittar QAUpdater oavsett vad de heter eftersom de har ett unikt serienummer i koden.

Så, det är lite manuellt just nu. Man får gå till QAUpdater och göra en refresh och uppdatera om det finns en ny version.
Jag har på min att-göra-lista att ta fram ER4 regler som notifierar om det finns en ny version - och kanske säga till QAUpdater att uppdatera, så att det blir mer som förr.
jang
Medlem
Posts: 386
Joined: 05 Jan 2014, 00:44
8
Location: Stockholm

Jag uppdaterade just ER4 och adderade support för autoupdate med hjälp av regler som förr.
Men, QAUpdater måste vara installerad eftersom ER4 numera ber QAUpdater att bli uppdaterad...
...och om det blir fel kan man gå in i QAUpdater och backa ER4 versionen...
Det finns en aktuell diskussion i Fibaro forumet och eventrunner tråden om det.
Systemfel
Medlem
Posts: 375
Joined: 14 Jan 2015, 01:02
7

jang wrote: 14 Jul 2022, 09:23 Jag uppdaterade just ER4 och adderade support för autoupdate med hjälp av regler som förr.
Men, QAUpdater måste vara installerad eftersom ER4 numera ber QAUpdater att bli uppdaterad...
...och om det blir fel kan man gå in i QAUpdater och backa ER4 versionen...
Det finns en aktuell diskussion i Fibaro forumet och eventrunner tråden om det.
Perfekt Men hoss mig vill den inte uppdatera den vill inte ens lägga in eventrunner så det går att uppdatera den. ska testa ta ner en ny eventrunner och ladda in den filen. kan ju vara så att det har hänt något med alla uppdateringar mm eller om man råkat radera något.. reglerna kan man ju bara lätt föra över
kör Hc3 och det fungerar bättre och bätttre sakta men säkert :D
Post Reply