EventRunner 4 - QuickApp HC3

jang
Medlem
Posts: 386
Joined: 05 Jan 2014, 00:44
8
Location: Stockholm

Jag har inget sådant låst men jag tror att de ger ifrån sig accessControlEvents när man låser upp.

Prova

Code: Select all

rule("lockID:access => log('Lås:',json(env.event))")
och se vad/om ni får något meddelande i loggen. Om det lyckas så posta det så kan vi gå vidare och lista ute vilken info vi får (användare etc..)
Systemfel
Medlem
Posts: 375
Joined: 14 Jan 2015, 01:02
7

jang wrote: 23 Dec 2021, 17:04 Jag har inget sådant låst men jag tror att de ger ifrån sig accessControlEvents när man låser upp.

Prova

Code: Select all

rule("lockID:access => log('Lås:',json(env.event))")
och se vad/om ni får något meddelande i loggen. Om det lyckas så posta det så kan vi gå vidare och lista ute vilken info vi får (användare etc..)
jag får detta felmedelandet när jag stoppar in koden som den är

[2021-12-24] [12:58:08] [ERROR] [QUICKAPP695]: Error in 'lockID:access => log('Lås:',json(env.event))': ./include/EventRunner.lua:1821: no triggers found in header
[2021-12-24] [12:58:08] [ERROR] [QUICKAPP695]: main() error:./include/EventRunner.lua:2374: Main() ERROR:./include/EventRunner.lua:2209: ./include/EventRunner.lua:1821: no triggers found in header
kör Hc3 och det fungerar bättre och bätttre sakta men säkert :D
jang
Medlem
Posts: 386
Joined: 05 Jan 2014, 00:44
8
Location: Stockholm

lockID ska vara Device id på ditt lås
Systemfel
Medlem
Posts: 375
Joined: 14 Jan 2015, 01:02
7

jang wrote: 25 Dec 2021, 15:19 lockID ska vara Device id på ditt lås
prövade öppna med mobilen får då detta meddelande

[2021-12-25] [15:12:31] [ERROR] [QUICKAPP695]: in Rule:170[434:access => log('Lås:',json(env.event))]: {"msg":"Error executing instruction:'["json",1]'","ERR":true,"err":"./include/EventRunner.lua:1995: No such function:json","src":"Rule:170[434:access => log('Lås:',json(env.event))]"}
kör Hc3 och det fungerar bättre och bätttre sakta men säkert :D
jang
Medlem
Posts: 386
Joined: 05 Jan 2014, 00:44
8
Location: Stockholm

Ok, bara mitt fel som återstår då :-)
Det ska vara 'tjson', inte 'json'

Code: Select all

rule("lockID:access => log('Lås:',tjson(env.event))")
Systemfel
Medlem
Posts: 375
Joined: 14 Jan 2015, 01:02
7

jang wrote: 25 Dec 2021, 16:52 Ok, bara mitt fel som återstår då :-)
Det ska vara 'tjson', inte 'json'

Code: Select all

rule("lockID:access => log('Lås:',tjson(env.event))")
Jo nu får jag inget felmeddelande
får dock bara fram texten låst sen inget mer men ska testa lite olika alternativ så ser jag vad som dyker upp

..
kör Hc3 och det fungerar bättre och bätttre sakta men säkert :D
forumadmin
Site Admin
Posts: 276
Joined: 10 Dec 2011, 11:43
10

Kommer vi vidare med detta? :)
jang
Medlem
Posts: 386
Joined: 05 Jan 2014, 00:44
8
Location: Stockholm

Väntar på log meddelande från systemfel ... har inget IDlock själv.
Systemfel
Medlem
Posts: 375
Joined: 14 Jan 2015, 01:02
7

jang wrote: 29 Dec 2021, 12:23 Väntar på log meddelande från systemfel ... har inget IDlock själv.
ska se om jag hinner testa lite i morgon med ett av låsen

När jag öppnar med fibaro appen får jag dock inte fram något mera än att det står lås:

får se vad det säger om man kör med kod och ska se om jag kan köra en tag eller något
kör Hc3 och det fungerar bättre och bätttre sakta men säkert :D
jang
Medlem
Posts: 386
Joined: 05 Jan 2014, 00:44
8
Location: Stockholm

Systemfel wrote: 30 Dec 2021, 00:50 När jag öppnar med fibaro appen får jag dock inte fram något mera än att det står lås:
Var står det "lås" ?
Är det ett logmeddelande? Hur ser det ut?
Systemfel
Medlem
Posts: 375
Joined: 14 Jan 2015, 01:02
7

jang wrote: 30 Dec 2021, 09:23
Systemfel wrote: 30 Dec 2021, 00:50 När jag öppnar med fibaro appen får jag dock inte fram något mera än att det står lås:
Var står det "lås" ?
Är det ett logmeddelande? Hur ser det ut?
[2021-12-30] [15:36:57] [TRACE] [QUICKAPP695]: Lås:

så står det
kör Hc3 och det fungerar bättre och bätttre sakta men säkert :D
Systemfel
Medlem
Posts: 375
Joined: 14 Jan 2015, 01:02
7

Systemfel wrote: 30 Dec 2021, 16:38
jang wrote: 30 Dec 2021, 09:23
Systemfel wrote: 30 Dec 2021, 00:50 När jag öppnar med fibaro appen får jag dock inte fram något mera än att det står lås:
Var står det "lås" ?
Är det ett logmeddelande? Hur ser det ut?
[2021-12-30] [15:36:57] [TRACE] [QUICKAPP695]: Lås:

så står det

Men kollar jag loggen i fibaro så får jag fram allt
434
Ytterdörr Tvättstuga
Grovtvättstuga /Tvättstuga
Användare
2
Thomas
16:10:31
kör Hc3 och det fungerar bättre och bätttre sakta men säkert :D
jang
Medlem
Posts: 386
Joined: 05 Jan 2014, 00:44
8
Location: Stockholm

Men då använder du ngn form av QuickApp (id 695) för låset?
Vart kommer den ifrån?
jang
Medlem
Posts: 386
Joined: 05 Jan 2014, 00:44
8
Location: Stockholm

Ok, så 695 is ER4 och "Lås:" är output från regeln?
Hur ser loggen ut - kan du kopiera och klistra in här?
Jag behöver se formatet på de triggers som låset genererar så jag kan ta fram regler för det.
Systemfel
Medlem
Posts: 375
Joined: 14 Jan 2015, 01:02
7

jang wrote: 31 Dec 2021, 10:45 Ok, så 695 is ER4 och "Lås:" är output från regeln?
Hur ser loggen ut - kan du kopiera och klistra in här?
Jag behöver se formatet på de triggers som låset genererar så jag kan ta fram regler för det.
695 är Eventrunner qa

öppnar jag låset med appen och har satt i gång alla flaggor i eventrunner får jag fram detta

Code: Select all

[2022-01-01] [12:29:17] [DEBUG] [QUICKAPP695]: Incoming trigger2:{"type":"device","value":{"type":"Keypad","description":"ZTX_ACCESS_CONTROL_EVENT_KEYPAD_UNLOCK_OPERATION","id":434,"name":"","slotId":0,"status":"Unlock"},"id":434,"property":"accessControlEvent"}
[2022-01-01] [12:29:17] [DEBUG] [QUICKAPP695]: [{"type":"Keypad","id":434,"status":"Unlock","description":"ZTX_ACCESS_CONTROL_EVENT_KEYPAD_UNLOCK_OPERATION","name":"","slotId":0}]>>'Rule:181[434:access => log('Lås:',tjson(env.event))]'
[2022-01-01] [12:29:17] [TRACE] [QUICKAPP695]: Lås:
[2022-01-01] [12:29:17] [DEBUG] [QUICKAPP695]: Incoming trigger2:{"type":"device","value":false,"id":434,"old":true,"property":"value"}
[2022-01-01] [12:29:17] [DEBUG] [QUICKAPP695]: Incoming trigger2:{"type":"device","value":0,"id":434,"old":255,"property":"secured"}
Detta skickas när låset låser sig själv efter man öppnat auto lås är inbyggt i låset något man kan välja via panelen på låset...

Code: Select all

[2022-01-01] [12:29:33] [DEBUG] [QUICKAPP695]: Incoming trigger2:{"type":"device","value":true,"id":434,"old":false,"property":"value"}
[2022-01-01] [12:29:33] [DEBUG] [QUICKAPP695]: Incoming trigger2:{"type":"device","value":255,"id":434,"old":0,"property":"secured"}
[2022-01-01] [12:29:33] [DEBUG] [QUICKAPP695]: Incoming trigger2:{"type":"device","value":{"type":"Manual","description":"ZTX_ACCESS_CONTROL_EVENT_MANUAL_LOCK_OPERATION","id":434,"name":function: 0x1bd96d40,"slotId":function: 0x1bd96d40,"status":"Lock"},"id":434,"property":"accessControlEvent"}
[2022-01-01] [12:29:33] [DEBUG] [QUICKAPP695]: [{"type":"Manual","id":434,"status":"Lock","description":"ZTX_ACCESS_CONTROL_EVENT_MANUAL_LOCK_OPERATION","name":function: 0x1bd96d40,"slotId":function: 0x1bd96d40}]>>'Rule:181[434:access => log('Lås:',tjson(env.event))]'
[2022-01-01] [12:29:33] [TRACE] [QUICKAPP695]: Lås:
kör Hc3 och det fungerar bättre och bätttre sakta men säkert :D
jang
Medlem
Posts: 386
Joined: 05 Jan 2014, 00:44
8
Location: Stockholm

Ok, det verkar som låset postar ganska många typ av triggers.
En trigger är den vanliga med property 'value' satt till true/false beroende på om det är låst eller inte.
En annan trigger är med property 'secured' satt till 0 eller 255 om den är låst eller inte.
Man kan trigga på den med

Code: Select all

rule("434:value == false => log('Öppet')")
rule("434:value == true => log('Låst')")
rule("434:secured == 0 => log('Öppet')")
rule("434:secured == 255 => log('Låst')")
Om man istället triggar på accessControlEventet så får man också information om det var med keypad eller manuellt.

Code: Select all

  rule("434:access => post(#Lock{id=434,status=434:access.status,mode=434:access.type,_sh=true})") -- Repost  as simpler event...
  
  rule("#Lock{id=434,mode='Manual',status='Unlock'} => log('Lås öppet - manuellt')")
  rule("#Lock{id=434,mode='Keypad',status='Unlock'} => log('Lås öppet - keypad')")
  rule("#Lock{id=434,mode='Manual',status='Lock'} => log('Lås öppet - manuellt')")
  rule("#Lock{id=434,mode='Keypad',status='Lock'} => log('Lås öppet - keypad')")
Så, då återstår frågan hur man får fram vilken användare som öppnade?
Du sa att det fanns mer i loggen

Code: Select all

Men kollar jag loggen i fibaro så får jag fram allt 
434
Ytterdörr Tvättstuga
Grovtvättstuga /Tvättstuga
Användare
2
Thomas
16:10:31
Är det information från låset (ex. användare) eller ngt som du loggar själv?
jang
Medlem
Posts: 386
Joined: 05 Jan 2014, 00:44
8
Location: Stockholm

Ok, förra posten blev inte helt rätt.
Har tittat på jompas gamla scen och tror det ska set ut såhär.

Code: Select all

  rule([[434:access => 
    local e = 434:access;
    post(#Lock{id=434,status=e.status,mode=e.type,name=e.name,slot=e.slotId_sh=true})
  ]])
  
  rule("#Lock{id=434,mode='Manual',status='Unlock'} => log('Lås öppet - manuellt')")
  rule("#Lock{id=434,mode='Manual',status='Lock'} => log('Låset  stängt - manuellt')")
  
  rule("#Lock{id=434,mode='Keypad',status='Unlock',slot=0} => log('Lås öppet med app')")
  rule("#Lock{id=434,mode='Keypad',status='Lock',slot=0} => log('Lås stängt med app')")
  rule("#Lock{id=434,mode='Remote',status='Unlock',slot=0} => log('Lås öppet RFID tag')")
  
  rule("#Lock{id=434,mode='Keypad',status='Unlock',slot='$_~=0'} => log('Lås öppet kod  av %s',env.event.name | 'unknown')")
Den första regeln postar om ett accessControlEvent på enklare form för de efterföljande reglerna.
Verkar vara 6 fall.
Manuellt stängt och öppet. Verkar vara om låset stänger sig automatiskt (?)
Keypad stängt och öppet med slotId=0 - om man stänger/öppnar med app. Verkar inte som man får användare då.
Remote öppet - om man låser upp med RFID. Verkar inte som man får användare då?
Keypad stängt och öppet med slotId>0 - om man stänger/öppnar med personlig kod. Här får man tydligen användare eller användarID.
Systemfel
Medlem
Posts: 375
Joined: 14 Jan 2015, 01:02
7

jang wrote: 01 Jan 2022, 18:31 Ok, det verkar som låset postar ganska många typ av triggers.
En trigger är den vanliga med property 'value' satt till true/false beroende på om det är låst eller inte.
En annan trigger är med property 'secured' satt till 0 eller 255 om den är låst eller inte.
Man kan trigga på den med

Code: Select all

rule("434:value == false => log('Öppet')")
rule("434:value == true => log('Låst')")
rule("434:secured == 0 => log('Öppet')")
rule("434:secured == 255 => log('Låst')")
Om man istället triggar på accessControlEventet så får man också information om det var med keypad eller manuellt.

Code: Select all

  rule("434:access => post(#Lock{id=434,status=434:access.status,mode=434:access.type,_sh=true})") -- Repost  as simpler event...
  
  rule("#Lock{id=434,mode='Manual',status='Unlock'} => log('Lås öppet - manuellt')")
  rule("#Lock{id=434,mode='Keypad',status='Unlock'} => log('Lås öppet - keypad')")
  rule("#Lock{id=434,mode='Manual',status='Lock'} => log('Lås öppet - manuellt')")
  rule("#Lock{id=434,mode='Keypad',status='Lock'} => log('Lås öppet - keypad')")
Så, då återstår frågan hur man får fram vilken användare som öppnade?
Du sa att det fanns mer i loggen

Code: Select all

Men kollar jag loggen i fibaro så får jag fram allt 
434
Ytterdörr Tvättstuga
Grovtvättstuga /Tvättstuga
Användare
2
Thomas
16:10:31
Är det information från låset (ex. användare) eller ngt som du loggar själv?
Detta visas i själva fibaro om man går in på händelser /history

Code: Select all

Men kollar jag loggen i fibaro så får jag fram allt 
434
Ytterdörr Tvättstuga
Grovtvättstuga /Tvättstuga
Användare
2
Thomas.

Jag fick lägga om  låset  för jag testade mjukkonfigurera det och det slutade att dete raderade sig från fibaro mm så har lagt in det på nytt.. där finns nog en hel del man kan göra med låset men inget som fibaro har stöd för idag, jag vet man ska kunna lägga till koder  mm men har skrivit till fibaro flera gånger om att dom skulle lägga in  en templet på idlock men  det är ju ungefär som att  försöka fylla atlanten  genom att pissa i den ..

Men jag vet att det är fler här som håller på med idlock oxå :)
kör Hc3 och det fungerar bättre och bätttre sakta men säkert :D
forumadmin
Site Admin
Posts: 276
Joined: 10 Dec 2011, 11:43
10

Hur kan FIBARO veta namnet på kodanvändaren? Vart har du lagt in "Thomas" någonstans?
forumadmin
Site Admin
Posts: 276
Joined: 10 Dec 2011, 11:43
10

@Jang

Om man skulle vilja skapa en QA med knappar för larm, går det att göra det "i Eventrunner" på något sätt?

Vill ha en QA med knappar för aktivering av larm:

Produkter: Siren + motion sensor / Ställa in typ av larm:
  • Siren + pushnotis/mailnotis
    Endast pushnotis/mailnotis
    Avaktivera larm
Post Reply